رییس اداره بررسی ها، آموزش و مراقبت از بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد در این باره گفت: با توجه به واكسيناسيون فراگير در طول سال هاي گذشته كانون هاي بيماري در استان كاهش شديد داشته است، به طوري كه از سال 1386 هرساله فقط دو كانون مشكوك بيماري گزارش گرديده است. وقوع بيماري در جمعيت انساني نيز كاهش چشمگيري داشته است بطوريكه در 5 سال گذشته مورد انساني بيماري در استان گزارش نشده است.
دکتر محمد عدالحسین زاده در ادامه افزود: آخرين كانون بيماري در دام ها در استان مربوط به دامنه هاي جنوبي شيركوه در خردادماه سال جاري مي باشد. با توجه به كاهش كانون هاي بيماري و ادامه واكسيناسيون فراگير دام ها مي تواند باعث افزايش استرس در دام ها و كاهش توليد ناشي از عوارض احتمالي واكسن در بزها و همچنين صرف هزينه هاي اقتصادي می گردد و ازطرفي از حجم فعاليت مبارزه عليه ساير بيماري هاي نو پديد يا بازپديد دامي مي كاهد.
این مقام مسئول گفت: در استراتژي جديد سازمان دامپزشكي كشور واكسيناسيون شاربن در سال آينده صرفاً محدود به كانون هاي قبلي بيماري مي گردد و حجم واكسن مصرفي شاربن در استان بين 75% كاهش مي يابد از طرفي مراقبت فعال بيماري شاربن و آزمايش و پيگيري هر گونه تلفات ناگهاني در دام ها تا تائيديه رد بيماري شاربن انجام خواهد شد.
وی در پایان متذکر شد: از علائم بيماري شاربن در دام ها تب بالا، مرگ ناگهاني، خروج خون غليظ سياه رنگ از بيني و منافذ بدن و بادكردن سريع لاشه مي باشد و به منظور جلوگيري از پخش باكتري دام هاي مشكوك به هيچ وجه نبايد كالبدگشايي گردند و لاشه دام هاي مشكوك بايد به طريق مناسب سوزانده شود و يا در عمق 2 متري زمين دفن شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 08,نوامبر,2024